Kindcentrum Kollum

De Koningin Julianaschool is gehuisvest in het Kindcentrum Kollum. Hierin wil de school samen met zijn educatieve partners de kinderen ondersteunen bij hun ontwikkeling, bij het vinden van hun plek in de wereld. In het kindcentrum werken het basisonderwijs kinderopvang en peuterspeelzaal inhoudelijk en organisatorisch samenwerken. Zij werken dagelijks in het primaire proces aan de ontwikkeling van kinderen van 3-12 jaar.

Het gebouw geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid aan kinderen en het is voor degenen die binnen zijn zeer transparant en licht. Alsof er één ruimte is. De school creëertop deze manier een open leer- en leefgemeenschap. Het gebouw straalt dit zoal naar binnen als naar buiten toe uit. Daarbij zijn kleur en fleur een belangrijk uitgangspunt.

Het gebouw beslaat twee verdiepingen. Elke verdieping bestaat uit een aantal groepsruimten gekoppeld aan een speel-leerplein. De zijde van de groepsruimte die grenst aan het speel- leerplein kan door middel van een transparante schuifwand opengeschoven worden. De leerkracht heeft vanuit de groepsruimte goed (over)zicht op het speel- leerplein. Op deze manier ontstaat een groot speel- leergebied, waarin kinderen in hun eigen tempo en op hun eigen niveau bezig kunnen zijn met het onderwijs.